Ulf Stark er en af Sveriges populæreste børnebogsforfattere. Lad isbjørnene danse er måske hans største succes. Da den udkom på dansk i 1986 blev den straks et hit, og få år senere blev den dansk filmatiseret af filminstruktøren Birger Larsen. Men bøgerne om Percy er ligeledes store læsersucceser, ligesom billedbøgerne har fundet en stor læserskare. Da far viste mig verdensaltet er i hvert fald en af denne forfatters yndlingsbøger.

Starks forfatterskab synes at have et stort autobiografisk islæt.
Bogen præsenterer Ulf Starks forfatterskab og giver forslag til arbejdsopgaver til flere af bøgerne. Ikke mindst Lad isbjørnene danse.

Ulf Stark er født i 1944. Han voksede op i Stureby, som er en forstad til Stokholm. Allerede som 19 årig debuterede han med en digtsamling og siden blev det til endnu en digtsamling og en roman, inden han for alvor kastede sig over det børnelitterære forfatterskab. Den første børnebog hedder "Petter och den röda fågeln". Siden fulgte "Tossehoveder og tørvetrillere", som også blev til en tv-serie.
 
I 90'erne udkom bøgerne om Percy: "Min ven Percys magiske gymnastiksko" og "Min ven sheiken i Stureby" - i 2006 udkom den tredje bog om Percy: "Min ven Percy, Buffalo Bill og jeg".
Men derudover har Ulf Stark skrevet et stort antal billedbøger, som har et stort publikum.

Skolebibliotekar og forfatter Bent Rasmussen har om Ulf Stark skrevet: "Ulf Stark er helt sin egen. Original og genuin - og så har hans bøger en vigtig sidegevinst: De kan læses af både børn og såkaldte voksne".

Pris: kr. 119,00